Grönpepparbiffar

Det är väl dags att återgå lite till matbloggandet kanske?
För det känns som om jag knappt gör något annat än att laga mat ibland. :p

Igår var det dags att prova grönpepparbiffar, ett recept jag hittade på internet och, självklart, gjorde om lite.

Grönpepparbiffar med potatis och sås
För 2 personer:

300 g fläskfärs, eller annan färs om man känner för det..
0,5 dl mellangrädde
1 msk ströbröd
0,5 lök
1/2 msk krossade grönpepparkorn
1 ägg
0,5 tärning köttbuljong

Blanda grädde och ströbröd och låt svälla i minst 10 minuter.
Riv löken och rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med resten av ingredienserna.
Forma biffar och stek.

Såsen:
2 dl mellangrädde
0,5 msk grönpepparkorn
0,5 tärning köttbuljong
1,25 dl créme fraiche
salt

Häll grädde i stekpannan när biffarna är klara. Tillsätt grönpeppar, smulad buljongtärning och créme fraiche
Rör om och låt koka upp.
Färgsätt ev med lite soja, smaka av med salt och kanske mer grönpepparkorn.
Låt såsen sjuda tills den har en lite tjockare konsistens.

Servera tex med kokt eller pressad potatis och lite lingonsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0