2010

Snart är 2010 över och innan idag funderade jag över om jag har haft några mål för året som snart har passerat i en väldans fart.
Det första jag kom på var Hanke.
Vi har haft en lista på datorn med "Saker att göra under 2010"
Det har varit allt från att åka på semester till att... ja, jag vet inte :p

En av punkterna handlar iaf om Hanke. Det står att han ska bli en "harmonisk och lugn hund". Mycket poetiskt av mig.
Men det är iaf vad jag strävar efter att han ska bli.
För att nå detta mål har vi (främst jag) haft flertalet delmål.
Han ska bla lära sig kommandot lugn.
När han får det kommandot är det meningen att han ska lägga sig på sidan med huvudet i golvet. Där ska han ligga tills han slappnar av något i kroppen.
Än så länge så har vi kommit så långt att Hanke vet vad lugn betyder, han lägger sig ner och väntar på frikommando. Men jag har inte testat det i en alltför stökig miljö än, för jag vill att det ska sitta stenhårt först. Tanken är ju trots allt att det ska hjälpa honom i jobbiga miljöer, för han är lättstressad.
Delmål två att kommando tyst.
För att lära sig tyst måste Hanke först lära sig skall (inga problem, det lärde han sig på 3 minuter).
Nu tränar vi på att kommendera skall och sen säga tyst när han slutar. Det går mycket bra, men eftersom jag inte vill att grannarna ska höra Hanke skälla dagarna i ända tränar vi bara ett par skall om dagen. Jag har faktiskt provat att säga tyst till honom en gång när han skällde på en hund och det fungerade superbra! Men jag har bara vågat en gång, ifall det var en ren slump :p
Hanke ska även kunna gå i koppel utan att dra. Vi tränar genom att ge honom en knuff på låret när han drar iväg eller så stannar vi och väntar tills han kommer tillbaka. Klickern används mycket intensivt och oftast tar jag med frukost/kvällsmat när vi går ut på promenader för att kunna belöna ofta (skulle vi använda godis skulle hunden se ut som en köttbulle at the moment). Han har iaf gjort stora framsteg. Vissa dagar vill jag slänga honom i en snöhög och gå därifrån, men för det mesta är han bra på att gå fint. Iaf mycket bättre än innan.
Två saker till som han ska lära sig är sitt och hit. Dom är väl kanske inte så inriktade på en "lugn och harmonisk hund", men väldigt bra att ha.
Eller jo förresten. Om Hanke kan hit kan jag också ha honom mycket mer lös på promenader och en lös hund är en lycklig hund!
Hanke kan dessa två kommandon väldigt bra, utan för starka störningar.. Så det vi siktar mot nu är att han ska komma till oss även om det skuttar förbi ett rådjur. (och detta har faktiskt hänt flera gånger med både fåglar och rådjur, rådjuren var iofs på ganska långt håll. Men ändå..)
Några saker till som vi för tillfället tränar väldigt mycket med är stanna och fot. Även det är två saker som jag tycker att man kan ha väldigt stor användning för som hundägare.

För att sammanfatta allt så har vi inte nått målet än. Tror att Hanke-listan skrevs i somras och med tanke på att jag hade så fullt upp i skolan augusti-oktober så tycker jag ändå att vi har varit duktiga. Alla delmål är ju iaf påbörjade! :)



Julen 2010

Dagen innan julafton började med att jag jobbade på förskolan, hade hand om stängningen helt själv för första gången. Var lite nervös när jag skulle larma, larmar man fel startar nämnligen en väldigt hög larmsignal som tydligen ska höras på flera kilometer och vaktbolaget får direktlarm.. :p
Sen bar det av till Högagärde för den årliga skinkmackan.
Hade en väldigt trevlig stund med familjen + farbror och ingift faster :)
Natten spenderades på en madrass i mammas och pappas vardagsrum tillsammans med Jocke och Hanke. Mysigt :)

Själva julafton började tidigt med frukost halv nio. Både mamma och Jocke beklagade sig över att ha morgonpigga partners.. :p
Sen blev det skogspromenad med hundarna, väckning av lillebror och sedan julmat som följdes av paketöppning.
Mamma och pappa som först tyckte att vi inte skulle ha några julklappar i år misslyckades ganska gravt med sina planer, för det fanns en hel del klappar under den något vanskapta granen.
Jag fick finfina grejer, bla en bok om hundsjukdomar som jag har önskat mig lääänge (men mamma har hitintills ansett att sånt är för tråkigt att lära sig och därför vägrat köpa till mig), en parfym och en systemkamera, en Canon EOS 1000D, av min älskade, underbara Joakim! I lådan var det dessutom ett uvfilter och lite annat bra som han hade köpt till :)
Hanke-pank fick ett grisöra som uppskattades väldigt mycket, men först var han mest upptagen över att ta reda på hur det gick för Bigglez att äta upp sitt grisöra.. ^^

Efter julklappsöppning och en stunds pratande så åkte vi till Gådeberg för att träffa Jockes pappa, syskon, farmor och svåger :p
Där var det mest Jockes farmor som pratade :D haha. Men hon är rolig så vi överlevde med god marginal. :p

Juldagen började hemma i Bodafors med att en av våra kära grannar tyckte att lite pianospel kl 7 på morgonen har aldrig skadat någon. Tja.. Nu har det skadat mig iaf! Klockan 7 en helgdag.. jaja. Jag var någorlunda trött på kvällen och trodde att klockan var 9 när den bara var 5.. ^^
Vi var iaf i Backen med Jockes mamma + syskon igen :)
God mat och jättefina paket! Hanke fick två grisleksaker, jag fick bla en bok om bröd (nu ska här bakas!) och en jättestor, fin mortel från Jamie Oliver. Den kommer få stå framme för att visa alla vad fin den är! :D haha..
Hanke var väldigt nöjd över sina klappar och att han fick sova i Mikaels knä i soffan sen :p

Hmm.. Sen var nog julen över :p
Fast imorgon kommer jag få två klappar till som inte hann komma innan julafton :D
Nåt till kameran är det, men jag kan inte komma på vad..

Vi ska åka in till Jönköping imorgon också, försöka hitta lite grejer på mellandagsrean..
Bla så har jag länge velat ha en ny köksassistens, så vi får väl se vad vi hittar.

Trots att alla bilder är tagna utan att jag fattade ett dugg om kamerans funktioner så ser man iaf vad det är på dom.. :p







They call it "jullov"

"Ha nu ett härligt jullov" sa vår spårledare i tisdags och vi begav oss hem.
Med hemtenta på sex sidor att skriva, en sjukt djup analys av en bok samt mindre djupa analyser av tre andra böcker.
Vi ska också se till att fältuppgiften blir helt godkänd och så ska vi komma på ett tillfälle när vi har lärt oss något samt hitta/ta 10-15 bilder som kan förknippas med det, sen ska en jobbig berättelse sätta ihop bilderna med minnet. Tillsammans med nån tråkig musik vi måste välja från en dum databas.
Men nu lämnar vi det..

Idag har jag gjort kola :)
Gjorde dom extra stora för Jockes skull och hans ögon lös som på ett barn.. :p
Annars så har jag inte gjort så mycket annat än så länge..
har läst ett kapitel i den engelska boken inför hemtentan och nu tror jag att jag förstår vad dom menar.. :p
Har ett kapitel kvar att läsa och sen börjar den svåraste delen. ^^
Om en liten stund tänkte jag städa lite och efter det blir det väl plugg, hundpromenad och plugg igen.
Ikväll ska jag iväg och träffa lite trevligt folk och sen är det bara att vänta tills Jocke kommer hem från jobbet, då tar vi helg :)

Är förresten sjukt sugen på att köpa dragsele till Hanke nu när det är så bra snö ute..
Så kan han få prova att dra pulka.
Drömmen är att han under vintern ska växa tills han är stor som en grand danois och sen ska han dra mig på pulkan :D haha.
Mja.. ska jag vara ärlig så tror jag inte riktigt på den idéen själv.
Men, att någon gång i framtiden ha kanske två musklade hundar som kan dra fram i snön som två ånglok låter väldigt roligt :D

Om ni har tid kan ni ta en titt på denna sidan, på tal om draghundar.. http://lillaliam.se/
Framför allt kan man titta i galleriet, för hon har en förmåga att ta väldigt bra bilder på sina hundar :)


Hundträning

Idag har varit en lång dag.
Satte mig i bilen kl 7 imorse och körde till skolan. Satt på föreläsning fram till kl 16 och sen bar det av till brukshundklubben.
Det var bara Jacqueline och jag som kunde komma men vi kom fram till en del ändå :)
Först delade vi på en pizza och satte igång med julpyntandet av klubbhuset.
Mycket fint blev det! :p

Vi kommer troligtvis starta igång den 8 januari med ett träningspass fyllt av inkallningsövningar.
Efter det följer ett tillfälle med kontaktövningar, en dag ska vi ut i skogen och träna på att ha hunden lös tillsammans med andra hundar och annat man kan behöva träna på med lös hund. En annan gång blir det lydnad, sedan ett pass med uppletande och det sista tillfället vi har planerat blir det spår samt sök.
Varje träningstillfälle kommer avslutas med en stunds egen träning där alla får träna på det man känner för.
Förhoppningsvis kan vi klämma in en dag/kväll med nån rolig aktivitet utan hundar också, för att lära känna varandra och ha kul för pengarna vi har i kassan :p

Fick en del idéer från http://uppsalahu.se/?page_id=266 och http://www.knivstahu.se/ :)

Nu hoppas vi bara på att det kommer komma lite folk till våra träningstillfällen, sen får vi se vad vi hittar på när vi har kört igenom alla träningstillfällen, om det finns något intresse för att ha en ungdomsgrupp på klubben eller om vi ska träna bara vi tre som för tillfället är engagerade.

Det var förresten ganska underhållande att ta sig ifrån hundklubben.
Parkeringen var plogad typ förra helgen och det hade snöat en hel del sen dess..
Så Skodan ville inte åka därifrån.
Bråkade en stund med bilen och Jacqueline gick ut och puttade men det hjälpte inte alls.
Till slut ringde jag Marika, eftersom hennes mamma och pappa bor en liten bit från klubben.
Precis när jag lagt på gjorde vi ett sista försök att komma därifrån och Jacqueline fick superkrafter och puttade bilen som Clark Kent.
Då kändes det helt plötsligt lite dumt att jag hade ringt Marika. :p
Men tur i oturen så var hennes pappa borta och hennes mamma hade druckit vin, så det var ingen som hade börjat köra till våran onödiga räddning ändå :p
Så, för att göra en kort sammanfattning så var detta den absolut roligaste av vinterns tre "fastkörningar".

Dagens hund

Det förra inlägget blev så långt så det får bli två inlägg ikväll :)

För ni måste ju få en rapport om Hanke också. :p
Eftersom vi var iväg i helgen så fick Hanke också sova borta.
Denna gången, som de flesta andra, så fick han åka hem till mina föräldrar och lillebror.
Han brukar inte ha något emot att spendera några dagar på landet och denna gången var nog inget undantag.
När vi hämtade honom i söndags kväll vid åtta tiden så somnade han nästan så fort han hamnade i mitt knä.. :p
Så han har nog hållt igång.. :)

Idag har vi varit ute på två promenader, lyckades pricka in tre hundmöten och en hund fick han tom hälsa på.
Helt plötsligt kom en goldentjej utflygandes från en trädgård med en skrikande husse efter sig.
Eftersom vi kände husse och hunden var supersnäll sa jag inget, men annars hade nog husse fått sig en utskällning.. :p
Personligen hade jag nog dragit tillbaka min hund till trädgården för att sedan låta hunden hälsa när den fått ett varsågod, men det är ju jag.
Hanke var iaf superduktig, stel som en pinne i någon minut men sen gav han ordentliga lekinviter. :D Min duktiga pojke!
De andra hundmötena gick också bra, det ena lite sämdre än det andra. Men vi får vara nöjda ändå :)
Han gör framsteg. Sakta men säkert :)

Imorn ska jag iväg till brukshundklubben och träffa lite folk, äta mat och pynta stugan.
Meningen är att vi ska försöka blåsa liv i ungdomssektorn för den har varit nedlagd ett par månader..
Så jag har funderat i några veckor om vad vi kan ha för aktiviteter, hoppas bara de andra har lite idéer också. :)

En bild från Hanke förra året, nu har han inte längre långlina när han är lös :)




O holy night!

Lyssnar på julmusik för fullt :D

Helgen i Linköping var mysig och nästan alla julkappar blev inköpta.
Har bara en till Jockes syster och hans pappas tjej kvar.
Så idag har alla klappar slagits in så nu ligger dom så fina i en garderob i väntan på sina förhoppningsvis mycket glada ägare :P

Tillbaka till Linköping igen då..
Åkte i lördags förmiddag och var framme runt 11.
Gick i affärer och åt på Max, checkade in på hotellet, gick på stan, gick in och värmde oss på hotellet, gick lite till på stan och avslutade dagen med grektisk mat, dessert och mys på hotellet :)

Söndagen börjades med hotellfrukost! Härligt värre!
Sen blev det en runda på Ikano-huset innan det var dags för sjukhuset.
Fick börja med att be om emla (ingen ska någonsin få sätta nål i mig utan bedövning!) och sen var det dags att byta om till sexiga sjukhuskläder och kolla på mitt hjärta med ultraljud och lyssna på pulsen i halsen med en skojig maskin. Jocke var med och kollade på och han tyckte att det såg trasigt ut. Vilken tur att han inte är doktor iaf.
Det som var bäst var att den riktiga herr doktor konstaterade att mina klaffar fungerar igen :) Iaf så gjorde dom det i söndags. haha.
Sen skulle nålen sättas. Vi gick till en avdelning där dom var nålsättningsspecialister och det tog dom ändå säkert 5 minuter att hitta en ådra. Inte speciellt förvånande. Mina ådror envisas med att ligga lååångt ner under allt fett. haha. Sjukt nervös var jag.
Sen fick jag silvriga gummibands liknande grejer runt ett lår och på två ställen på armen, olika blodtrycksmätare på armar, ben och ett finger, och hela 9 såna där ekg mätningsgrejer på överkroppen.
Jo, tack. Det syntes att jag var en försöksperson. haha.
Hamnade i en tunnel där de skapade ett vakuum i olika steg.
Tjenis penis vad oebhagligt det var!
Allt blod sögs ner i kroppen och jag var sjukt glad att jag låg ner. (Även om den där sjukt äckliga nålen fortfarande satt var i armen och blängde på mig)
Men eftersom jag var en mycket duktig försöksperson och låg blixt stilla under undersökningarna så gick det jättefort, låg bara i tunneln i 3 timmar och kände bara svimmningssymptom i kanske 2 timmar! ^^
Sen stoppade jag ena foten i kallvatten i ett par minuter. Trodde att det bara skulle vara kallt, men för er som inte vet det.. 5 gradigt vatten känns inte ett dugg kallt. Det gör bara sjuuuukt ont!

Men det roligaste på hela dagen var att jag fick sätta på mig en badmössa och sätta mig i en rymdraket som mätte hur mycket fett min kropp består av! Klaustrofobi here we come!
Men jag klarade mig hyfsat bra och fick även veta att jag har normalt mycket fett. Det kan ju vara trevligt att veta.



grejen jag satt i:

Nej, mitt liv handlar inte om annat än tentor.

Jag satt precis och tänkte skriva nåt om att "Tenta nr 2 avklarad" och insåg att rubriker likt den börjar bli väldigt vanliga i min blogg.
Men det är typ det mitt liv handlar om just nu.
Salstenta dit och hemtenta dit. Sen några gruppredovisningar och litteraturseminarier mellan det.
Jag pluggar måndag-söndag. Sen börjar det om. Härligt.

Mitt i allt har jag fortfarande något som kan jämföras med ett liv.
Jag hinner med Hanke. Någon dag ibland får han nöja sig med korta promenader, men han vet att alla dagar inte är så, så det fixar han :) Jag kämpar för att hinna med både lydnadsträning, sök/spår och promenader varje dag. Eller inte sök eller spår varje dag, men varannan iaf.
Hanke och jag har förresten hittat en ny hobby, att springa omkring på åkrar med en massa snö. Sjukt bra träning för Hanke (och mig)! Och så är han så söt när han skuttar fram.. :p
Sen hinner jag med att umgås med lite kompisar då och då också.
Dagarna är oftast inte slut där heller, för den senaste tiden har jag jobbat ganska mycket, flera dagar i veckan faktiskt.
Vanligtvis är jag i skolan 2-3 dagar, så då kan jag jobba 3-2 dagar också :p
Men det leder förstås till att jag måste plugga så mycket mer på kvällarna och helgerna.
Men eftersom det är jul snart så behöver jag pengar :p
Och erfaranhet är bra :)

För att komma tillbaka till tentan så vet jag inte riktigt hur det gick. Känns väldigt osäkert. Hade gärna kännt som Björn som kom ut ur salen med orden "Jag tror att jag precis skrev tenta med 100% rätt".
Vi får väl resultaten efter jul antar jag..

Och så några bildbevis på att jag har hunnit med att få upp adventsljusstakar och stjärnor..




Det lönade sig att köpa fler växter till akvariet, efter det fick jag väldigt snabbt yngel i karet.
I söndags upptäckte jag tex ancistrusyngel. Har än så länge räknat till 26 st på samma gång. Och då är det bara såna som har suttit på glaset och så. Vågar inte tänka på hur många det är sammanlagt..


Snöhunden, med mobilkamera :p


RSS 2.0