morgonmotion ;)

ännu en morgon jag börjar med att springa, denna gången tog vi tre kilometern :)
hade med hanke, så jag började med att gå med honom i koppel, typ 700 meter, sen släppte jag honom och det gick faktiskt bra. han följde med hela tiden och tog inga avstickare som han annars gör ibland.. :)
det gick väl hyfsat bra att springa.. det var ltie lerigt på vissa ställen, men det är väl bra träning att hoppa fram lite ibland också. haha.
så nu har jag invigt dom nya löparskorna, en viss hanke åt ju upp dom andra när Oskar hade hand om honom..
så jocke köpte nya åt mig, han är snäll  :)
det blev ett par terränglöparskor, bra med tanke på att jag inte kan springa på asfalt ändå. det gör jätteont i benhinnorna efter bara några steg.
tur att grus och jord funkar jättebra :)


denna veckan jobbar jocke eftermiddag, så vi får väl se vad hanke och jag hittar på...
blir väl hundklubben några kvällar kanske :)
och sen har vi ju några bullar att äta upp :D
hemmagjorda bullar är mumma :D


förresten så fick jag jobbet i stensjön, så mellan den 14 och 18 september får alla åka till Stensjöns lanthandel och hälsa på mig i den äckliga kaffelukten! haha.
det var äckligt att hälsa på han som äger det, han hade handsvett! det var som att ta i en ickeurkramad disktrasa! urk!!

idag ska jag iaf städa lite, antingen i alla mappar med kort på datan, eller i garderoberna i hallen.
mapparna kommer ta några timmar...

blogg

jag fattar inte riktigt varför jag bloggar..
tror det är någon tvångshandling som dyker upp när man inte har något annat att göra.. :p
och jag har absolut ingen aning om vilka som läser mig blogg, haha, för det finns väl kanske tre-fyra personer som jag känner som jag ens har sagt till att jag bloggar? eller? haha.
sanna och marika läser iaf :p och så tror jag att stina läser, för hon har kommenterat, och jag känner bara en stina :å haha
men se har jag en massa andra besökare varje dag.. ibland är man intressant.. haha.

sen förstår jag inte skillanden mellan dagbok och blogg heller..
om någon säger till mig att han/hon skriver dagbok, så kommer min rosa barbiedagbok från -98 (eller nåt) upp i huvudet.
egentligen så finns det väl ingen skilland? en dagbok kanske innehåller lite mer privata tankar?
jag är iaf inte i behov av någon sån för jag tänker inte så mycket.. :)

för tillfället så bakar jag bullar btw, och dom kommer bli goda :D
joakim är i Gådeberg och grejar med bilen så han får inte smaka deg :D fast bulldeg är inte så gott, bara när det är lite fyllning på det, och man får inte äta för mycket, för då gör det riiiiktigt ont i magen! haha

mamma och pappa kom förbi för en stund sedan, hanke blev lika glad som vanligt och tappade förståndet helt och hållet :) hoppade upp och ner, visade alla grejer han kan göra osv osv osv..


har lyssnat på radion när jag har bakat, och dom har pratat en massa om svininfluensan, som vanligt, det är tydligen en massa människor som går omkring med handskar för att slippa ta i handtag osv, många tar taxi för att undvika att stå bredivd någon sjuk människa på tåget/tunnelbanan/bussen, sen finns det dom som inte längre äter lösviktsgodis, frukt mm, sånt som folk kan ha tatt i med andra ord. haha.
läste om ett företag i nässjö igår, dom tar inte längre emot besökare för att dom inte vill bli smittade..
herregud.
det är precis som vid fågelinfluensan. alla är livrädda till ingen nytta..

och vaccinet, hur bra är det? jag vet inte riktigt hur det är med det, men har hört att det inte är testat och godkänt, och då ska dom börja med att ge det till sjuka/svaga/gravida och barn.. hmm.
smart, ta dom som har sämst immunförsvar och testa på..
känns lite som om dom tänker använda detta för att jorden är överbefolkad, vi dödar dom svaga med ett vaccin! haha, ne, så dum är jag inte så att jag tror det, men helt ologiskt är det ju inte. haha.

sen att dom inte kommer börja vaccinera folk försen hälften av alla i sverige har den vanliga influensan, det är ju också smart.. ^^
det är tydligen också så att man ska ta två sprutor med n¨gon veckas mellanrum, och blir man då sjuk mellan sprutorna, då blir man väldigt sjuk..

jag tror inte att jag kommer vacciera mig, det är inte bra att spruta in en massa gift i kroppen (+ att jag är totalt livrädd för sprutor ), så jag tänker undvika att pussa främlingar, slicka på dörrhandtag och äta andras snor så blir jag nog inte sjuk :)


helg

äntligen är det helg, har jobbat två dagar denna veckan, och aldrig har två dagar varit så jobbiga. haha. jag har ont i fötterna!!
för er som inte vet så har jag fått ett extrajobb, på samma stället som jocke jobbar på, fast på en annan avdelning eller vad man kan kalla det.
så jag har gått upp kvart över fyra på mornarna och varit hemma igen halv tre på eftermiddagarna, då är man inte jättetaggad på att laga mat vill jag lova :p

idag ska jag åka till stensjön, har jag tur så kanske jag får jobba i deras lanthandel i en vecka i september:)

sen ska jag sooova hela helgen! typ iaf :p
kanske blir volleyboll ikväll.. kräftfiske på lördag? och så ska vi åka motorcykel till nåt ställe på söndag om det är fint väder :)


jaja.

i förrgår vad vi iaf i jkpg, träffade Lisa, såg Mia och några bönder från skolan, sen såg jag rektorn på skolan med. återträff där nästan :p
vi köpte lite grejer till bilen, tre par skor till mig, fika på Ikea, fyra blomkrukor och två blommor från Ikea också :)

har nog inte skrivit att vi var i halmstad fredag-söndag förra veckan, det var mysigt :)
fast vägen dit var väl mindre kul, åkte motorcykel, och 1,5 h på vägen dit åkte vi i ösregn..
tur att man har vattentätt ställ iaf:p alla andra som åkte med hade icke-vattentätt skinnställ. dom var blöööta :p mohahha


vet inte riktigt vad jag har att berätta mer..
men man kan alltid prata om min mormor..
morfar fick en hjärnblödning i.. hmm. onsdags tror jag, så mormor ringde ambulans, sen gick hon och la sig, utan att bry sig om hur det gick för honom, hon ringde inte mamma eller min moster heller.
alltså, hur sjuk är hon inte?
min moster fick veta det när hon kom till jobbet, dagen efter, för han låg på hennes avdelning.. så hon ringde mormor, men hon blev sur för att hon ringde och störde henne i frukosten..
sjuka människa.
morfar sa till mamma att han ville ligga kvar på sjukhuset så länge som möjligt för att slippa mormor..
jag fattar inte att han inte genomförde skiljmässan för några år sen, han hade mått så mycket bättre.
och så hade min bror och jag inte blivit utslängda när vi skulle hälsa på honom..

det har jag nog inte heller skrivit om, vi åkte dit för ett tag sen för att hälsa på, tror att det var någon som fyllde år, så kusinerna och alla var ju där, men när oskar och jag klev innaför dörren blev hon sur och visade att vi inte var ett dugg  välkomna i hennes hus. jag fattar inte vad det är för fel på henne?  vi har aldrig gjort henne nåt! det är hon som aldrig någonsin har visat något intresse för oss! jag tycker synd om mamma, hur kul kan det vara att ha en sån mamma? som stänger dörren framför näsan på henne när hon kommer på besök, som blir arg om morfar åker och hälsar på hans barn och barnbarn, som inte pratar med sin man på flera veckor om han åker någonstans överhuvudtaget.. och då menar jag verkligen att hon inte pratar. hur orkar man det?

det blir iaf en begravning mindre att gråta på, det är ju alltid trevligt :)

nu bev jag på dåligt humör bara för det.. :p

arbetsförmedlingen..

var tvungen att gå till  arbetsförmedlingen och ha ett trevligt uppföljningsmöte idag..
det blev inte så trevligt..
jag började med att säga att jag inte längre vill att mitt namn ska komma upp om det kommer in någon och söker avbytare,
så då tog hon bort det från min lista.

bara några minuter senare satte hon sig och började kolla efter jobb åt mig på deras hemsida, vilket jag själv göra varje dag, kärring..
det största problemet jag hade med henne då var att hon kollade enbart på jobb inom naturbruk = mestadels avbytarjobb... så då sa jag till henne igen att jag inte var intresserad av de jobben.. ingen reaktion.

tillslut hittade hon ett jobb som djurskötare på en djurpark i Skåne, annonsen låter jättekul och så, men det är i Skåne, och jag bor i Småland med sambo + hund.
Så det sa jag till henne, då sa hon att han nog klarade sig utan mig..
så jag frågade om hon på allvar menade att jag skulle flytta ifrån min sambo.. idioten svarade ja, så då frågade jag henne om hon hade en man som hon skulle kunna tänka sig att flytta ifrån för ett jobb.
"ja, det har jag, men jag är gift, det är en helt annan sak, och dessutom har han ett arbete här"
WTF?!? är det mig det är fel på eller?!?
min pojkvän har väl också ett jobb! och i denna frågan kan jag inte se skillnaden på att vara gift och att vara sambo.
sjuka människa! jag är AAAAARG!

hanke

var på hunklubben själv idag och tränade lite med hanke, vi hann med platsliggning, läggande + ställande under gång, fot, inkallning och lite agility.
han var duktig :) men jag märker att jag har slarvat lite med träningen sen skolan slutade, lydnaden var inte som det var innan :p men vi är snart ikapp, han kan ju egentligen, han måste bara få fram minnet igen.

och det bästa av allt var att det var ca 10 andra personer på planen, samt ca 5 hundar, sen satt det nog 5 hundar i bilarna också. självklart var alla andra hundar rottweilers eller schäfrar. och schäfrar är som vi alla vet lite högljudda av sig ibland. och dom skällde nästan hela tiden.

och hanke, som annars bli skällig och bråkig i närheten av andra hundar, speciellt om dom andra hundarna skäller, han sa inte ett ljud! han tittade lite på dom andra hundarna ibland, sen höll han sig till mig hela tiden! jag kunde ha honom lös precis hela tiden!

tom när någon råkade kasta en leksak typ 5-10 meter från hanke och mig och en hund kom och hämtade den sa han ingenting, och gjorde ingenting för att spinga dit..
jag är så otroligt stolt och glad! :D



nu ska jag kolla på Bones och fira med cola :D

akvarium

idag har jag sålt ett av alla akvarie som jag har i mina ägor :p nu har jag bara tre kvar :å haha. fast ett ska jag ha kvar. :p

fick precis ett mail från en tjej som undrade om akvariet hade stått utan vatten i två veckor. hallå! jag skrev klart och tydligt att akvariet stängdes ner för två veckor  sen, tror hon att det står på nån vind med vatten i eller? :S
jäjä.
blev iallafall av med ett idag, och det är bra, lyckades skicka med honom två små lavastenar och två rötter med, så nu slipper dom ta en massa plats, och han blev så glad så :)

spenderade halva dagen i högagärde, det var mysigt.. jag saknar att dricka te och äta macka på kvällen med famijen, eller ja, jag dricker oboy, te är bläääk!
jag funderar på vilken dag jag ska orka gå till arbetsförmedlingen.. marika kan inte du bara komma och kidnappa med mig dit så blir allt mycket lättare! haha

nu är det bara 2 hela dagar och en halv dag kvar tills vi hämtar soffan! yay!
sen väntar kanske en helg i halmstad? beror på vädret, är det fint så åker vi, är det dåligt så stannar vi hemma och hejjar på sanna och tascha på lördag :)

har iaf skaffat hankevakt ifall vi åker, min förtroendeingivande lillebror! haha
han har suttit halva dagen och ritat tatueringar. jag personligen tycker nog att det räcker med två tatueringar/månad, men han tänker visst hinna med fyra denna månaden..
jaja, det är hans problem om han ångrar sig fem minuter senare. :p

måndag

började morgonen med att springa igen. skönt men jooobbigt..

igår sålde vi en massa grejer, satte ut annonser på blocket på min orbitrek, vårat gamla skrivbord och våran soffa, några timmar senare var allt borta. haha.
så nu har vi ingen soffa innan fredag.. det är tur att jocke jobbar natt så att jag iaf får ha fotöljen för mig själv. :p

jag såg precis ett reportage om ett par som hade grillat sin hund och sen ätit upp den.. hmm. vem äter upp ett husdjur? :S jag blir äcklad av tanken.. :S
usch..


idag ska hanke och jag träna med sanna och tascha, fast om det börjar ösregna så blir det nog inte, för då blir gräset haaalt.. fast å andra sidan så får man säkert vara ensam på hundklubben då, och det är skönt :p
kanske blir en tur till gisshult med om det är fint väder, för hundbadplatsen där var faktiskt helt ok :)

lördag

idag var vi i ingatorp i brist på annat. :p
blev iaf en ny soffa beställd, den ska vi hämta på fredag, en grå/svart soffa med divan. lite större än den vi har nu, men denna kan man ligga i och kolla på tv, till skillnad från den vi har nu där man får ha huvudet på armstödet som är en halvmeter högre, känns det som, så man får nackspärr om man ligger i mer än 2 minuter :p

så nu hoppas jag att vi blir av med den andra innan fredag. :)
lite trångt med två soffor i våran lägenhet kanske.

idag har det varit tråkväder.. det var fint på förmiddagen, men då var vi inte hemma såklart.
hade tänkt mig att det skulle bli två skogspromenader med hanke idag, men det blev bara en, för det har bara regnat och regnat hela eftermiddagen..
hoppas på bättre väder imorgon :)

mina groddar växer iaf :D (jag vet, jag har inget liv :p )




torsdag

idag har jag plockat lite mer blåbär, hade tråkigt så jag tog med hanke ut i skogen och plockade några deciliter.
hanke åt nog upp några deciliter blåbär med.. haha
började denna morgon med att springa ca 2 km innan frukost, denna gången fick inte hanke följa med för förra gången skulle han bara kissa hela tiden..
jag har blivit en nyttig människa, springer på morgonen, äter groddar istället för pålägg.. fast idag åt jag korv med.. :p





.....men å andra sidan så åt jag en halv morot och ett plommon också, så jag är nyttig ändå :p
och det är mycket bättre att gå på promenad/springa innan frukost, för då orkar man äta mer och blir inte hugrig någon timma senare som jag har tendens att bli.. :p


igår var jag duktig och sökte jobb med, men man var tvungen att skicka med ett kort, usch!
det var faktiskt ett av dom första jobben jag har hittat som jag har kunnat söka till.. annars är de mest en massa cnsoperatörer, truckförare eller personliga assistenter över 25 år som dom söker.. :p

bajdewej så fick jag lönebesked från Järsnäs igår, lite tidigt med tanke på att jag får pengarna den 25e.. haha.
men dom är behövliga iaf:p

började på en ny burk med groddar igårkväll, men den här gången tog jag typ bara 1/4 dl groddar, med tanke på att dom inte fick plats förra gången och att jag ändå inte hinner äta upp alla innan dom blir för gamla..
så igårkväll, efter ca 6 timmar i vatten, såg dom ut såhär:


och idag på morgonen efter en natt i skafferiet såg dom ut såhär när jag sköljde av dom:
söta små grodyngel :p

denna helgen skulle vi ha tillbringat i högagärde, för mamma och pappa ska på mc-bröllop,
men sen skulle visst oskar vara hemma, sen skulle han inte det, sen visste han inte och tyckte att vi skulle anpassa oss efter honom och komma om han helt plötsligt bestämmde sig samma dag att ikväll tänker inte jag vara hemma, men nej tack, vi har ett eget liv här borta också..  nu har han sagt igen att han ska vara hemma, så nu får han klara sig bäst han vill..

så denna helgen blir det troligtvis volleyboll fredag kväll med alla bodaforsmänniskor, på lördag blir det kanske ingatorp, och sen hoppas jag att jag ska kunna ta mig ut till muntarp och träna lite med hankis.

nästa vecka jobbar joakim eftermiddag, så då blir det nog mer hanke träning :)
sanna vill du vara med och träna någon dag? ta inte cykeln isf.. det gick ju inte kanonbra förra gången direkt :p

Bada

var och badade med hanke i helgen, och vet ni, han kunde faktiskt simma! haha. och han verkade gilla vattnet..
men det var sjukt varmt, även en liten vattenrädd jack russell kan behöva svalka sig då, speciellt om bollen får för sig att rymma ut i vattnet, då måste man ju liksom hämta den innan någon annan gör det!

igår var det gubbar här och installerade våran diskmaskin, så nu tänker jag inte diska för hand på flera år! :p
hanke underhöll sig själv med att morra på dom så fort han såg dom.. :p

igår hade joakim och jag varit tillsammans i två år, vilket firades på coco thai :D

idag blir det pannkakor, inte lite lyxigt. haha.
ska nog rengöra akvariet idag med, det har faktiskt stått i två veckor nu så jag tycker att det borde gå :)
sen blir det nog en promenad i skogen med hanke när joakim har kommit hem :)


och sen blir det blåbärspaj för jag var med mamma och plockade blåbär igår. mums! :D

btw så är alfalfagroddar jättegott till frukost :)





dag 1

dag 1

dag 4
dag 4

bloggandet kommer igång..

nu har jag bloggat två dagar i rad..
de ni!

idag har varit en seg dag som vanligt..

var på Accretio idag på förmiddagen och kapade till duschstången, så nu sitter den uppe. :)
kvällen har jag ägnat åt att limma fast listen som ska hindra duschvattnet från att åka ut i resten av badrummet.
det var ganska kul iofs. :p

har precis börjat förbereda salladen som jag ska ha med till filippin-mötet imorgon :)
vi ska till Åsa och göra klart rapporten, ska bli kul att träffa alla igen, och dessutom är Juvy i Sverige :)
för exakt sex månader sedan var jag i Filippinerna..
det känns som en evighet sedan samtidigt som jag kommer ihåg allt så väl..


på tal om sallad så har mina söta groddar börjat växa jättemycket nu :D
dom har fått vita små svansar


idag har det hänt en rolig grej, en viss Johanna har suttit i häktet i fem timmar pga att hon gick in i ett övergivet hus. haha.
det var hål från taket och ner till källaren..
men det fanns tydligen en ägare till rucklet, och han såg när Johanna åkte förbi i sin bil och ringde polisen för att han trodde att johanna skulle göra inbrott.
så Johanna fick åka polisbil... :p
vissa har mer händelserika dagar än andra, :p

det mest händelserika jag har varit med om idag var nu för 20 minuter sen när jag var ute med hanke och gick. hanke gick snällt vid min sida när vi passerade en unge på kanske 4 år, hon satt och tittade på oss jättelänge, sen helt plötsligt skrek hon "den hunden är farlig" och började sedan gallskrika så att alla i hela nässjö måste ha hört det..
både hanke och jag blev ganska förvånade.. :p

arbetslöshetens deprimerande tankar

det är sjuuuukt tråkigt att vara arbetslös..
jag hatar att bara gå hemma och inte ha något att göra. dessutom är jag ensam också. :(

jo, jag har hanke, men idag har han varit mer än ond. han har gått omkring och morrat och såfort han har hört något ljud som han inte känner igen så har han skällt.
har blivit sjukt arg på honom flera gånger, en gång slängde jag in honom i sovrummet och stängde dörren, mest för att förhindra att jag skulle bli cp och göra honom illa. det har inte varit en bra dag med andra ord..
har insett att han är 18 månader, många säljer hundar på blocket när dom är i den åldern. haha
jag fattar varför, men jag tycker att det är sjukt att dom bara ger upp och säljer hunden.. "pga allergi".. jovisst..

men, nu till det roliga, haha. jag har bestämmt att det ska bli lite ändring i mitt liv, så idag har jag varit och handlat en massa nyttiga grejer, bönor, groddar, grönsaker mm.
så i skafferiet står just nu en glasburk med alfalfagroddar :D ska byta vatten på dom om tre timmar, sen ska man skölja av dom 2-3 gånger/dag, dvs jag har något att göra varje dag! förrutom att gå ut med monstret som just nu har tagit över soffan.. :P

det är väl en annan posiviv sak, promenaderna med Hanke har blivit roligare, nu kan jag gå ungefär 5 minuter ifrån lägenheten och släppa honom, innan var vi tvugna att antingen ta bilen eller gå i ca 45 minuter för att ens komma ut i skogen.. :)


var med en tant och besiktade lägenheten idag, och den blev godkänd, så det är en till positiv sak :p
så allt är inte helt svart iaf :p

imorn ska jag till pappas jobb och få hjälp att kapa duschstången som ska in på toaletten, ska byta ut den som är nu så att vi får ett duschhörn istället, så får tvättkorgen plats utan att det blir trångt.

sen måste jag till folktandvården någon dag med och beställa tid, lyckades tillslut avboka den i eksjö, man kunde visst göra sånt på internet. :)

RSS 2.0